Loading…
RISE 2016 has ended
avatar for Miranda Patrucic

Miranda Patrucic

OCCRP
editor regional
Bosnia și Herțegovina

Stabilită în Sarajevo, Miranda esteb lead- reporter de investigație și editor regional OCCRP, responsabil de Asia Centrală, Balcani și Caucaz.

Miranda a dezvăluit scheme de corupție cu miliarde în telecomunicațiile din Uzbekistan și Azerbaijan, averea ascunsă a familiei guvernamentale din Montenegro, precum și conexiunile dintre crima organizată, Guvern și mediul de afaceri din Montenegro.

 A colaborat cu International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) în proiecte care au dezvăluit contrabanda de tutun, piața neagră de 4 miliarde cu ton roșu, care este pe cale dedispariție, Swiss Leaks și Panama Papers. De asemenea lucrează la Proiectul Khadija.

 Anchetele Mirandei au câștigat zeci de premii internaționale, printre care premiile Golden Shovel Award, Global Shining Light Award, IRE Tom Renner Award, Daniel Pearl Award și European Press Prize.

Miranda este foarte solicitată în toată lumea ca trainer pe investigarea oamenilor și companiilor, dezvăluirea schemelor de corupție și spălării de bani.