Loading…
RISE 2016 has ended

Sign up or log in to bookmark your favorites and sync them to your phone or calendar.

Jurnalism de calitate [clear filter]
Saturday, December 10
 

15:30 EET

Jurnalismul scandinav - valori și practici de urmat
Limited Capacity full
Adding this to your schedule will put you on the waitlist.

Țările scandinave ocupă tradițional unele din primele locuri în clasamentele mondiale ale calității media, libertății presei sau accesului la informație. Explicația acestei tendințe este foarte simplă: mass-media din țările nordice urmează anumite principii timp de 200 de ani. Jurnalistul RISE Moldova, Dumitru Stoianov, stabilit temporar în Suedia, va vorbi despre practicile și valorile media scandinave care ar putea schimba cardinal jurnalismul moldovenesc dacă ar fi preluate de jurnaliștii de la noi.

  • În special vom discuta despre jurnalismul de investigație și accesul la informație în Suedia; deontologia jurnalistică, instigarea la ură și calomnia în țările scandinave; jurnalismul părtinitor în Suedia - ca produs media de calitate; și cele 7 reguli de bază care au dus Suedia în topurile jurnalismului mondial.


Saturday December 10, 2016 15:30 - 17:30 EET
Jasmine Boardroom (et.II)
 
Sunday, December 11
 

14:00 EET

Fact checking
Limited Capacity full
Adding this to your schedule will put you on the waitlist.

Într-o lume a informațiilor este greu să distingi care surse de informații sunt cele mai bune și mai credibile. Prin introducerea fact checking-ului ca un standard în jurnalism, instituțiile media își vor întări astfel notorietatea și credibilitatea. În cadrul acestei sesiuni de training veți afla cum se face verificarea datelor și care este rolul fact checker-ului în cadrul procesului de redactare a investigațiilor jurnalistice.

TRAINERI
avatar for Dumitru Lazur

Dumitru Lazur

Jurnalist de investigație, RISE Moldova
Dumitru este reporter RISE Moldova. Specializat în investigații și reportaje-anchetă, el a fost reporter al ziarului Jurnal de Chișinău și redactor al publicației anticorupție Obiectiv, editată de Asociația Presei Independente. Dumitru este laureat al 2010 Global Shining... Read More →


Sunday December 11, 2016 14:00 - 15:30 EET
Executive Boardroom (et.II)